Головна Події на ярмарку Підсумковий прес-реліз «Українського музичного ярмарку – 2012»

Підсумковий прес-реліз «Українського музичного ярмарку – 2012» Друк e-mail
Понеділок, 15 жовтня 2012, 14:35

Цьогорічний Всеукраїнський форум учасників музичної індустрії «Український музичний ярмарок», що тривав з 27 по 29 вересня 2012 року в Національному комплексі «Експоцентр України», заявив про себе як про соціального партнера у розвитку музичної освіти України.

Провідна виставка музичних інструментів, звукового і світлового обладнання у Східній Європі в черговий раз не лише репрезентувала українським відвідувачам найновіші розробки виробників цієї галузі, а й стала меценатом для 14 шкіл Києва та Київської області . Як і минулого року, в останній день ярмарку кращі учні музичних та мистецьких загальноосвітніх закладів представили на сцені просто неба концертну програму. Інструментальні, вокальні номери юних музикантів засвідчили не лише високий рівень музичної підготовки, а й їхню здатність до імпровізації. Так, учні Школи джазового та естрадного мистецтв Антон Журба і Надія Журба представили власну обробку всесвітньовідомого хіта Bobby Hebb «Sunny».

Відтак експоненти виставки «Український музичний ярмарок» вирішили не лише відзначити учасників концертної програми, а й подарувати кожній школі, яка долучилася до проекту, сертифікат на одержання музичних інструментів й аксесуарів. Серед подарунків для шкіл – гітари, синтезатори, мундштуки, камертони, барабанні палички, мікрофони тощо від таких компаній, як: «Соло» і мережа Музичних Магазинів JAM.UA, мережа музичних магазинів «Музикант», СП «Комора», Український музичний проект, компанії «Камертон», «Трембіта», «Акрополіс», «Джаз-клуб», Світ музичних інструментів «Тік-Так» та інші. При цьому, кожна школа одержала набір музичних видань від видавництв «Музична школа» й «Музична Україна».

Богдан Малькевич, директор роздрібного відділу компанії «Соло»: «Для нашої компанії підтримка музичної освіти, якісної, сучасної освіти, - це один з основних пріоритетів. Серед учасників цьогорічного дитячого концерту на «Українському музичному ярмарку», зокрема, були вихованці школи дитячого виконавства «Dream School», якій ми допомогли в оснащенні, адже починання засновника школи Михайла Толмачова – це завжди якісний музичний продукт. Наші колеги з інших компаній так само виступають спонсорами та меценатами музичних шкіл і це надзвичайно важливий аспект розвитку нашої індустрії. Музика – навіть у бізнесі лишається соціальним проектом, тому започаткування на ярмарку щодо підтримки музичної освіти в Україні для нас є ще однією з можливостей засвідчити свою відповідальність перед суспільством у підтримці гармонійного розвитку дитини. До речі, музика має здатність об’єднувати найцікавіші ініціативи. Так, цьогоріч наш стенд на «Українському музичному ярмарку» не тільки дозволив музикантам і відвідувачам вільно музикувати на будь-якому інструменті та відвідати майстер-класи професіоналів, а й залучив до роботи художників тату. Цим самим ми показали, що навіть у такий спосіб музика інтегрується в щодення кожної людини».

2012 року «Український музичний ярмарок» став місцем зустрічі для понад 8 тисяч відвідувачів – професійних музикантів, студентів, школярів, викладачів музики, організаторів фестивалів і просто шанувальників музики.

Учасниками експозиційної частини ярмарку виступили понад 50 фірм, серед яких – третина презентувала національний продукт.

Наступного року форум запропонує ще більше нових форматів професійного спілкування, а відтак лишається менше року до головної події музичного життя України.

Організатором щорічної спеціалізованої виставки «Український музичний ярмарок» є Всеукраїнська громадська організація «Асоціація дистриб’юторів, виробників і продавців професійного звукового та світлового обладнання, музичних інструментів».

Банер
ukraina.net.ua - каталог сайтів України