Головна Відгуки

Музичний критик Олександр Євтушенко: «Я дуже уважно слідкую за тим, як проходить Український музичний ярмарок. Існування єдиного в Україні найбільшого музичного ярмарку надзвичайно позитивно впливає на розвиток шоу-бізнесу. Це унікальна подія. Мені здається, що такі події треба робити ще активніше, щоб це викликало в суспільстві резонанс, щоб воно почало цікавитись чим живуть музиканти. Потрібно бути відкритими до людей і тих, хто може бути потенційним відвідувачем ярмарку».

Мирослав Кувалдін, фронтмен гурту The Вйо: «Я бував на ярмарку і ще планую побувати. Адже якщо є ринок, значить і є індустрія. Єдине, що хотілося побажати виробникам музичних інструментів, які будуть представлені на виставці, щоб вони більше запрошували і долучали до представлення своєї продукції вітчизняних музикантів».

Більш детальніше на сайті: www.ridna.ua

Про свої враження від виставки розповідає відомий український композитор, куратор міжнародних проектів електроакустичної музики Алла Загайкевич:

«Я думаю, що кожен музикант, особливо молодий, має слідкувати за подібними подіями. Тобто це не є виключно якась українська прерогатива. Музичні ярмарки – це чудова світова практика, коли крутиться коло торгівлі, комерційної діяльності, а також наукового прогресу і концертної пропаганди. Ці речі дуже пов’язані між собою. У ярмарок вкладені коштовні наукові досягнення, дослідження акустиків, теоретиків, інженерів, просто музичних геніїв стосовно синтезу звуку, акустики музичних інструментів. Це дуже яскрава подія».

Більш детальніше на сайті: www.m-r.co.ua

Щодо «Українського Музичного ярмарку - 2011» 29.09 – 01.10.2011 р., Київ.

Компанія «ПОЛІ КО» є нещодавно відкритим у Києві Представництвом австрійської фабрики з виготовлення роялів та піаніно «Joseph Brodmann Piano Group» в Україні.

Участь у ярмарку ми брали вперше, хоча в якості відвідувачів та гостей бували на багатьох подібних заходах. Ярмарок у Києві, на наш погляд, був успішним. На всіх етапах підготовчої роботи організатори оперативно реагували та позитивно вирішували наші побажання, реагували на прохання та допомагали у вирішенні поточних питань. Протягом всього перебігу виставкового заходу відчувалося небайдуже ставлення керівників організатора до проведення заплановних заходів та якісного виконання програми ярмарку.

Організаторам, на наш погляд, вдалося зберегти саме робочу, ділову атмосферу, забезпечити доброзичливе ставлення експонентів до організаторів, сприяти встановленню нових ділових контактів між учасниками виставки.

Бажаємо «Українському музичному ярмарку» подальших успіхів та чекаємо зустрічей у 2012 році.

З повагою,
Колектив Представництва
«Joseph Brodmann Piano Group» в Україні.

Однією з найбільш визначних культурних подій в осінньому Києві є проведення «Українського музичного ярмарку». Як постійний учасник цього дійства хочу поділитися своїми враженнями та побажаннями. Більш 10 років мені доводиться очолювати Асоціацію гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки і тому, природно, я буду робити акцент на гітарній темі.

Зауважу, що гітара цього року була представлена на «музичному ярмарку» і теоретично, і практично та в різних іпостасях. Успішно відбулася презентація спеціалізованого журналу «Гітара в Україні», де було представлено 4-й номер альманаху, який вже полюбився шанувальниками гітари близького та далекого зарубіжжя. Шеф-редактор поділився планами на майбутнє, зав’язався активний діалог між учасниками семінару, який підтримували виступи провідних українських гітаристів лауреатів міжнародних конкурсів - від солістів до квартету «Палітра».

Численні відвідувачі ярмарку могли не тільки подивитися, а й пограти на різних інструментах - від китайських «фа бричок» до якісних майстрових гітар. На стендах фірм-учасників були представлені інструменти різного виду: для джазової, рок чи класичної музики. Продукція українських виробників та світові бренди на різні смаки - від цін з трьохзначною цифрою до шести знаків.

Важливо, що організатори «музичного ярмарку» зробили його цікавим для усіх: і для дітей – учнів ДМШ і для досвідчених музикантів та педагогів. Розмовляючи з відвідувачами, почув різні думки: від конструктивних пропозицій щодо урізноманітнення форм проведення ярмарку - до фантазій фанатів, які пропонували зробити «Музичний ярмарок» постійно діючим, щоби кожного дня можна було приходити та брати участь в музичному святі.

Щиро дякую дирекції ярмарку, яка чітко налагодила механізм проведення цього масштабного заходу і бажаю, щоби було більше представлено інструментів вітчизняних виробників - від фабричних гітар «Трембіти» до професійних майстрових інструментів. Треба підтримати українську гітару, якій доволі важко конкурувати з іспанськими фірмами та «китайською навалою».

Костянтин Чеченя,
Кандидат мистецтвознавства,
голова Асоціації гітаристів НВМС,